Utomhusbio i Boulognern

Bio 7:an startade Utomhusbio i Boulognern sommaren 2010 med Amelie från Montmartre. Fyra till fem torsdagar i sommar visas fyra filmer helt gratis när solen gått ner.

Det finns plats för cirka 300 personer på bänkarna framför scenen, men det går precis lika bra att ta med filtar eller egna stolar att sitta på och ha det riktigt mysigt.

Caféet kommer troligtvis att ha öppet under biokvällarna. Så det går att köpa något trevligt att äta till filmen.

Visningen är gratis!

Rökförbud gäller i ”biosalongen”. Men det går att kliva lite åt sidan och röka om behovet skulle uppstå och inte missa något av filmen ändå.

Åldersgränserna måste följas. Om du är osäker på hur åldersgränserna fungerar, klicka på följande länk Åldersgränser för filmvisningar

 

Nu är sommaren äntligen här och ni alla vet vad det innebär, eller hur?

Utomhusbio i Boulognern!

 

Sommarens program 2018


Framröstad av följarna på Facebook

Sällskapsresan eller Finns det svenskt kaffe på grisfesten

Datum: 24 juli 2018
Filmstart: ca 22:30
Åldersgräns: Barntillåten
Filmlängd: 1 tim 47 min

Det är grisfest på Kanarieöarna i jultid och där befinner sig Stig-Helmer Olsson – Sveriges mest älskade sällskapsresenär – på sin allra första utlandsresa. Till Kanarieöarna har han tagit sig trots sin fruktansvärda flygrädsla… Dr Levander, som försökte hjälpa Stig-Helmer råda bot på sin flygrädsla, skall köpa hus på Kanarieöarna – och han betalar med ”svarta pengar”, pengar som Stig-Helmer utan vetskap får smuggla in…


Suspiria – Flykten från helvetet

Datum: 26 juli 2018
Filmstart: ca 22:30
Åldersgräns: 15 år (tillåten från 11 år i vuxens sällskap)
Filmlängd: 1 tim 38 min

Det enda som är mer skrämmande än de sista fem minuterna i denna film, är de första nittio!

Med dessa ord lanserades Suspiria på Bio – av många ansedd som ett av skräckhistoriens främsta verk.

Mitt ute på den ödsliga tyska landsbygden ligger en aktad balettakademi dit unga flickor från alla världens hörn kommer för att förverkliga sina drömmar. Vad de inte vet är att byggnadens ståtliga väggar döljer en sekt av onda häxor. Snart får den amerikanska studenten Susy (Jessica Harper) lära sig att här är det blod, svett och kalla kårar som gäller.

”Suspiria” har hyllats av såväl kritiker som fans som Argentos främsta verk. Den är berättad med mycket stiliserat foto, kusliga atmosfärer och ett suggestivt musikspår framfört av Argenta själv och hans grupp Goblin. I huvudrollen ser vi Jessica Harper från Woody Allens ”Stardust Memories” och här återfinns även kultskådespelaren Udo Kier från Lars von Triers ”Riket” och svenska modellen Eva Axén.


Hjärtat

Datum: 14 Augusti 2018
Filmstart: ca 21:30
Åldersgräns: 7 år
Filmlängd: 1 tim 43 min

Mika och Tesfay. Hon fotograf, han musiker. Båda up-and-coming. Första riktiga kärleken. Men det finns en osynlig konflikt, en onämnbar skam. Ett maktspel där reglerna ändras i takt med musiken på festerna i Göteborg, Stockholm och på Ibiza. Bortom allas blickar och förskönande filter döljer sig en kall verklighet om vems hjärta som får bestämma över den andras liv. I sin debutlångfilm river regissören, skådespelerskan och auteuren Fanni Metelius upp förutfattade meningar om vad som får vår puls att slå snabbare.


Framröstad av följarna på Facebook

Call Me By Your Name

Datum: 16 Augusti 2018
Filmstart: ca 21:30
Åldersgräns: Barntillåten
Filmlängd: 2 tim 12 min

I Italien sommaren 1983 blir en ung amerikansk-italienare förälskad i en amerikansk student som kommer för att studera och bo hos hans familj. Tillsammans upplever de en oförglömlig sommar – full av musik, mat och kärlek – som för evigt kommer att förändra dem.

 


  Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan  
 • Skriv ut artikeln!
 • Maila artikeln!
 • Facebook
 • LinkedIn
 • MySpace
 • TwitThis
 • Bloggy
 • Pusha
 • del.icio.us
 • Google
 • Live
 • Reddit
 • Tumblr