Gävle Horror Film Festival

 

GHoFF 2018 Facebook

Vinnare Publikens Pris 2015: The House at the End of Time (regi: Alejandro Hidalgo)

Vinnare Publikens Pris 2016: Train to Busan (regi: Sang-Ho Yeon)

Vinnare Publikens Pris 2017: Vampyr Vidar (regi: Thomas Aske Berg)

Vinnare Publikens Pris 2018: One Cut of the Dead (regi: Shin’ichirô Ueda)


 

Gävle och skräckfilm har i många år varit en fantastisk kärleksaffär. Efter den uppskattade starten 2015 så är det dags för den fjärde upplagan av skräckfilmsfestivalen Gävle Horror Film Festival.

Gävle Horror Film Festival 2018

När? – Lördag och söndag 24-25 November 2018.
Var? – Bio 7:an, Gasklockorna, Gävle.


 

Varning! Skräckfilm är en genre som kan provocera och utmana dina gränser. Om du är orolig om du kommer att klara av filmerna, så sök på information om dem på nätet för att få svar. Du ser filmerna på egen risk.

 

Filmstart: 13:00
Festivalpass: 250 kr (reservera här!)
Antal platser: 40
Åldersgräns: 15 år (tillåten från 11 år i vuxens sällskap)

GHoFF har i år stöd från Region Gävleborg.

koncernlogotyp_svart_liten
 
 

Årets filmer:

Lördag 24 november:

13:00 The Music of John Low (33 min) – Regissörsbesök!
The Music of John Low är ett noir/skräck/drama som utspelar sig under 1930-talet. Historien är inspirerad av författaren H.P. Lovecraft

Den traumatiserade privatdetektiven, John Low, har fått ett uppdrag att hitta en gammal ockult bok. Under resans gång måste han hantera barndomsminnen, ett havererat äktenskap, en galen professor och slutligen ett monster.

13:33 Operation Ragnarök (99 min) – Regissörsbesök!
DIN FIENDE ÄR INTE DEN DU TROR

En U-båt lastad med ett hemligt virus kraschar utanför Landskrona och utlöser en smitta som förvandlar folk till aggressiva monster. Smittan sprider sig blixtsnabbt och militären sätter staden i karantän. Två familjer — en med utländsk och en med svensk härkomst — har, av någon anledning, inte smittats, och försöker överleva i den hemstad som nu har förvandlats till en dödlig stridszon. Det har förskansats sig i det gamla Citadellet i ett försök att komma undan, men en splittring inom gruppen hotar ordningen även på insidan.

Rollbesättningen inkluderar Jonas Malmsjö – som också var med i Fredrik Hillers förra film Psalm 21 och har jobbat länge med Ingmar Bergman – Fredrik Hiller (Beowoulf, Bron) Per Ragnar (Låt den rätta komma in) och Bahar Pars (En man som heter Ove).

Operation Ragnarök har biopremiär den 7 december. Så passa på att se den först av alla i Gävle!

”Jag kan inte låta bli att bli sugen på den actionstänkta dystopin Operation Ragnarök… Det finns en tillfredsställelse i att se actiondystopier som utspelar sig i Sverige, det blir lite mer spännande, man är så van att se Vita huset sprängas”. – Fredrik Sahlin, Kulturnyheterna, väljer sina 4 favoriter inför svenska filmhösten 2018

15:30 Q&A med Marko Kattilakoski och Fredrik Hiller

ca 16:15-17:15 MIDDAGSPAUS (60 min)

17:15 Boar (96 min)
I den hårda men vackra australiensiska vildmarken lever en best, ett odjur av oanad storlek, med ett våldsamt behov av blod och förgörelse. Den bryr sig inte om någonting utan försvarar sitt område med brutal kraft och dödar med rå och djurisk grymhet likt ingenting någon sett förut.

Detta våldsamma odjur har rusat genom världens skräck- och genrefilmfestivaler, från Fright Fest i London till BIFAN i Korea och Monsters of Film i Sverige. Nu är det din tur!

“Oerhört blodig film som njuter av sina överdrifter” – Film Freak Central
“Allt du kan önska dig av en djurskräckis” – Horror Cult Films
“Bered dig på splatterfest!” – The Hollywood News
“Riktigt underhållande” – Wicked Horror

19:00 One Cut of the Dead (96 min)
Saker går inte riktigt som de tänkt sig. När en usel regissör och hans filmteam spelar in en lågbudget zombiefilm i en övergiven japansk byggnad från andra världskriget, blir de attackerade av riktiga zombies.

ca 20:30 SKRÄCKFILMSQUIZ (45 min)

21:15 Ruin Me (87 min)
Sex främlingar anmäler sig till att återskapa en slasherfilm och släpps mitt ute i skogen där de jagas av mördare beväpnade med knivar. Men när dödssiffran helt plötsligt blir verklig så måste Alexandra, den enda deltagaren som aldrig har sett en skräckfilm, försöka att lösa mysteriet om vem som ligger bakom om hon vill överleva.

“Den perfekta efterträdaren till Scream” – Nerdly
“En fartfylld hyllning till slashergenren” – The Hollywood News
“Du kommer att få en stor kick av att se Ruin Me” – Dread Central

23:00 Onibaba – Gropen (Klassiker) (102 min)
En mamma och hennes svärdotter är två tursamma överlevare under ett inbördeskrig på 1300-talet. För att klara sig lurar de ner samurajkrigare i en grop, för att sedan råna dem. När deras granne Hachi återvänder från kriget, inleder han en relation med den yngre kvinan. Men modern har ett synnerligen unikt, skräckinjagande sätt att får svärdottern att lämna sin nya älskare. En isande, vakande mardröm från 1964 som hör till den japanska filmkanon och är kritikerfavorit jorden runt.

Söndag 25 november:

13:00 Office Uprising (92 min)
En anställd på en vapenfabrik upptäcker att en energidryck förvandlar hans medarbetare till zombies. Office Uprising är allt det du önskade att Belko Experiment skulle vara!

14:45 What Keeps You Alive (93 min)
Hur väl kan man egentligen känna en annan människa? Även de som står oss absolut närmast kan ha hemligheter och mörka dimensioner som man aldrig kunnat föreställa sig.

Jackie (Hannah Emily Anderson) och Jules (Brittany Allen) firar sitt ettårsjubileum som gifta i en enslig stuga i den skog som tillhör Jackies släkt. Men från sekunden de anländer förändras allt, och Jules vanligtvis kärleksfulla fru Jackie (om det ens är hennes riktiga namn) börjar visa en okänd och mörk sida av sig själv. Och snart visar det sig att Jules måste välja mellan kvinnan hon älskar och en vansinnig kamp för överlevnad.

Regissören Colin Minihan ger oss en nervkittlande spiral av hjärtesorg, svek och fasa i denna oförutsägbara skräckresa.

* * * * * “En av årets bästa skräckfilmer!” – Wicked Horror
“Allen och Anderson är enastående” – Los Angeles Times
“Ljuvligt splatter för riktiga skräckfans” – The New York Times
“Lysande chockelement” – Film Journal International
“What Keeps You Alive är en stilren och stark thriller” – Film Pulse
“Riktigt skrämmande” – Terror Weekend

16:15-17:15 MIDDAGSPAUS (60 min)

17:15 Mandy (121 min)

Nordvästra Stilla havet. 1983 AD. Enstöringarna Red Miller (Nicolas Cage – Ghost Rider, Drive Angry) och Mandy Bloom (Andrea Riseborough – Birdman, Battle of the Sexes) lever ett kärleksfullt och stillsamt liv. När deras grandoftande fristad blir brutalt förstörd av en kult under ledning av den sadistiska Jeremiah Sand (Linus Roache – Vikings, Homeland) blir Red inkastad i en obeskrivlig värld fylld av blodig hämnd och eld. Missa inte detta visuella, arty blodbad signerat Panos Cosmatos och the CAGE RAGE!

19:30 Satan´s Slaves (107 min)
Efter att ha dött från en konstig sjukdom; som hon led av i tre år, så återvänder modern hem för att hämta sina barn…


  Skriv ut/Tipsa andra om den här sidan  
 • Skriv ut artikeln!
 • Maila artikeln!
 • Facebook
 • LinkedIn
 • MySpace
 • TwitThis
 • Bloggy
 • Pusha
 • del.icio.us
 • Google
 • Live
 • Reddit
 • Tumblr